Visum voor Sri-Lanka aanvragen
 • Horton Plains het einde van de wereld

  Dit natuurpark in het zuiden van het land ligt vlakbij Nuwara Eliyaen staat met name bekend om de mooie uitzichtpunten. Het park ligt op een enorme hoogte en heeft twee bergen die in de top 10 hoogste van het hele land staan, Kirigalpotta en Totapola. De hele regio is ontzettend mooi en mag je absoluut … Continue reading "Horton Plains het einde van de wereld"
  Lees verder
 • Hikkaduwa een schitterende surfspot

   Het is een plek die al sinds de jaren ’70 erg populair is onder reizigers en dat is niet voor niets. De plek in het zuiden van Sri Lanka staat met name bekend om de mooie surfspots die je hier kunt vinden. Maar er zijn veel meer andere leuke activiteiten die je hier kunt doen. … Continue reading "Hikkaduwa een schitterende surfspot"
  Lees verder
 • Wat te doen in Dambulla

  Deze stad in centraal Sri Lanka kent enorm veel highlights en is daarom een walhalla voor iedere reiziger. Je kunt hier namelijk makkelijk een week verblijven en iedere dag iets anders doen. Er zijn bezienswaardigheden voor iedereen, van natuur tot cultuur. Als je met de bus aankomt voel je meteen dat de sfeer fijn is en … Continue reading "Wat te doen in Dambulla"
  Lees verder
 • Bezienswaardigheden Galle Sri Lanka

  De stad is één van de weinige in Sri Lanka die nog invloeden heeft van de Nederlandse bezetting. In de 17eeeuw waren de Nederlanders in Sri Lanka en was het een handelskolonie. Het belangrijkste wat je hier van terug kunt zien is het fort. In de havenplaats kun je het fort niet over te hoofd … Continue reading "Bezienswaardigheden Galle Sri Lanka"
  Lees verder
 • Minneriya National Park

  Dit nationale park is een populaire spot om olifanten in het wild te zien. In het midden van het land vind je dit park vlakbij de stad Dambulla. Het park is 89 vierkante kilometer groot en bevat de grootste samenkomst van olifanten ter wereld. Midden in het park is een meer te vinden het Minneriya … Continue reading "Minneriya National Park"
  Lees verder
 • Mirissa in Sri Lanka

  Een badplaats die vergelijkbaar is met Unawatuna, door de ligging in het zuiden van het land. De sfeer is relaxt en je kunt hier heerlijk van zon, zee en strand genieten. In Mirissa vind je echter een stuk minder toeristen dan in Unawatuna en Trincomalee, de concurrent in het noorden. Een aantal jaren geleden waren … Continue reading "Mirissa in Sri Lanka"
  Lees verder
 • Noord Sri Lanka en de noordkust

  De burgeroorlog in het noorden heeft er jarenlang voor gezorgd dat er weinig toeristen naar het noorden konden reizen. Gelukkig is die momenteel over en is het een gebied wat je makkelijk en veilig kunt bezoeken. Dat is maar goed ook want er zijn zoveel mooie bezienswaardigheden te vinden in het noorden van het land. … Continue reading "Noord Sri Lanka en de noordkust"
  Lees verder
 • Highlights van Nuwara Eliya

  Het stadje wordt ook wel de City of Lights genoemd, de letterlijke vertaling van het Sri Lankaanse woord. Dit omdat er veel mooie landhuizen en mooie tuinen te vinden zijn en het licht altijd mooi is. Toch is dat niet de meest voorkomende reden om naar Nuwara Eliya te reizen, dat zijn namelijk de theeplantages. … Continue reading "Highlights van Nuwara Eliya"
  Lees verder
 • Oost Sri Lanka en de oostkust

  Het meest onontdekte deel van het hele land, nog niet veel toeristen kunnen hun weg vinden naar de oostkust. Dat is nergens voor nodig want de natuur is prachtig in deze regio en de mensen zijn vriendelijk. Doordat het nog geen gebied is wat veel toerisme kent, zijn de mensen oprecht en vriendelijk tegen alle … Continue reading "Oost Sri Lanka en de oostkust"
  Lees verder
 • Tempels van Polonnaruwa

  Eén van de koningssteden van het land is Polonnaruwa, ooit een stad die grote rijkdom kende. Vergelijkbaar met Anuradhapura, de stad die ook in dezelfde provincie ligt. Je vindt in de stad voornamelijk ruïnes, tempels en andere historische bezienswaardigheden. De stad ligt in het midden van het land en is daarom makkelijk te bezoeken tijdens … Continue reading "Tempels van Polonnaruwa"
  Lees verder
 • Temple of the Tooth

  Het is de belangrijkste tempel ter wereld in het Boeddhisme, Temple of the Tooth. In het Sri Lankaans Dalada Maligawa genoemd. Het is een pelgrimsoord waar jaarlijks duizenden Boeddhisten naartoe reizen om de tand van Boeddha te zien. Deze Boeddha tempel bevindt zich in de stad Kandy, in het midden van het land.   Geschiedenis … Continue reading "Temple of the Tooth"
  Lees verder
 • Trincomalee in Sri Lanka

  Het havenstadje in het noorden van het land is een prachtige plek om tot rust te komen. De mensen zijn vriendelijk en leven op een relax tempo. Een fijne plek om tijdens een drukke rondreis door het Aziatische land even op adem te komen. De prachtige witte stranden zorgen ervoor dat je hier echt helemaal … Continue reading "Trincomalee in Sri Lanka"
  Lees verder
 • Udawalawe National Park

  Het nationale park waar je volgens velen nog echt de authentieke natuur van Sri Lanka terug kunt zien. Hoewel het park vlakbij Minneriya ligt, is de sfeer totaal anders en daarom kiezen steeds meer mensen voor Udawalawe. Je hebt hier namelijk een gigantische variatie aan flora en fauna en de tours die georganiseerd worden zijn erg … Continue reading "Udawalawe National Park"
  Lees verder
 • Unawatuna Beach in Sri Lanka

  Eén van de mooiste stranden van Sri Lanka bevindt zich aan de zuidkust, Unawatuna. De badplaats is te vergelijken met Trincomalee en is een goede plek om een rondreis door het land af te sluiten. Je kunt hier namelijk helemaal tot rust komen op de prachtige stranden en mocht je nog in zijn voor activiteiten dan … Continue reading "Unawatuna Beach in Sri Lanka"
  Lees verder
 • West Sri Lanka en de westkust

  Het westen van het land staat voornamelijk bekend om de hoofdstad Colombo. Maar er is veel meer te zien en te doen in de regio. Je vindt hier de mooiste stranden van Sri Lanka en leuke badplaatsen aan deze kust. Verder vind je hier alle informatie over de bereikbaar, de beste reistijd en tips voor … Continue reading "West Sri Lanka en de westkust"
  Lees verder
 • Yala National Park in Sri Lanka

  Yala is het meest bezochte nationale park van Sri Lanka en dat is met name door de grote populatie luipaarden. Er leven er maar liefst 35, dat klinkt niet veel maar dat is procentueel gezien de grootste hoeveelheid ter wereld. De beste plek voor een safari in Sri Lanka. Maar luipaarden zijn niet de enige … Continue reading "Yala National Park in Sri Lanka"
  Lees verder
 • Zuid Sri Lanka en de zuidkust

  De zuidkust van het land staat bekend om de mooie kustplaatsen in combinatie met de ruige natuur. Een mooie kustplaats is bijvoorbeeld Unawatuna waar veel reizigers een bezoek aan brengen. Verder vind je in het zuiden nog veel tekenen van de handelskolonie die Sri Lanka van Nederland was. In de stad Galle vind je nog een … Continue reading "Zuid Sri Lanka en de zuidkust"
  Lees verder
 • Bezienswaardigheden in Jaffna

  De mooie kustplaats in het noorden van Sri Lanka is pas sinds 2009 open voor toeristen. Voorheen mochten toeristen hier niet komen en was de kustplaats dus nog niet te bezoeken. Nu is Jaffna wel te bezoeken en is het een leuke bestemming tijdens een rondreis door Sri Lanka. Geschiedenis Jaffna Na de Engelse bezetting … Continue reading "Bezienswaardigheden in Jaffna"
  Lees verder
 • Bezienswaardigheden in Anuradhapura

  De stad in het noorden van het land met een lange geschiedenis. Ooit was het één van de oude koningssteden en het is ook jarenlang de hoofdstad geweest. Verder ligt de stad vlakbij Mihitale waar het Boeddhisme in Sri Lanka is begonnen. Door de rijke historie zijn er ongelofelijk veel bezienswaardigheden waar je zeker heen … Continue reading "Bezienswaardigheden in Anuradhapura"
  Lees verder
 • Arguam Bay in Sri Lanka

  Doordat Sri Lanka een eiland is heb je aan iedere kant van het land wel mooie kusten. In het zuiden heb je Mirissa en Unawatuna en in het noorden Jaffna. Maar nu gaan we het hebben over één van de mooiste baaien in het oosten namelijk Arugam Bay. Het staat bekend als een surfersdorpje en dat is … Continue reading "Arguam Bay in Sri Lanka"
  Lees verder
 • Bezienswaardigheden in Colombo

  De hoofdstad van het land is Colombo en wordt steeds vaker bezocht door reizigers. Waar vroeger iedereen de stad gelijk verliet, groeit de populariteit en blijven steeds meer mensen in de stad hangen. Officieel is Sri Jayawardenapura Kotte ook wel Kotte genoemd de hoofdstad. Vandaag de dag is Colombo in Sri Lanka een mix van … Continue reading "Bezienswaardigheden in Colombo"
  Lees verder
 • Pelgrimstocht naar Adams Peak

  Het hoogtepunt van Sri Lanka is voor velen het beklimmen van Adams Peak. Deze heilige berg is populair om te beklimmen en is voor verschillende religies een heilige plek. Je moet er maar liefst 5.500 treden voor naar boven klimmen maar dan heb je wel een beloning. Het uitzicht vanaf boven is adembenemend en voor … Continue reading "Pelgrimstocht naar Adams Peak"
  Lees verder
 • Highlights van de Sigiriya Lions Rock

  De rotsformatie die je meteen zult vinden als je Sri Lanka zoekt. Het is namelijk één van de mooiste bezienswaardigheden van het hele land. Midden in een laaggelegen landschap vind je ineens een gigantische rotsformatie die overal bovenuit torent. Het wordt ook wel de leeuwenrots genoemd, je kunt de rots vanuit een uitzichtpunt bekijken maar … Continue reading "Highlights van de Sigiriya Lions Rock"
  Lees verder
 • Highlights Kandy

  Eén van de mooiste steden van Sri Lanka is Kandy, de stad die het culturele hart van het land wordt genoemd. Het was de laatste stad van het Singalese koninkrijk en heeft daardoor veel culturele waarde. Het heeft zoveel culturele waarde dat het sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Meer dan 2.000 jaar was … Continue reading "Highlights Kandy"
  Lees verder
 • Highlights In Ella

  Ella is een klein bergdorp in centraal Sri Lanka, een plek die door de meeste mensen als relax wordt beschreven. Je kunt in het dorp zelf niet veel doen maar de omgeving heeft genoeg te bieden. Het is nodig om hier minimaal twee dagen te blijven om alles in de regio te kunnen ontdekken. Van … Continue reading "Highlights In Ella"
  Lees verder
Visum voor Sri-Lanka aanvragen